AVIAM QUI LA DIU MÉS GORDA!

Aviam qui la diu més gorda…
sobre EL SISTEMA EDUCATIU!

Si mirem el lloc web l’ajuntament de Barcelona, trobarem aquesta definició sobre el sistema educatiu a Espanya i Catalunya: podem definir el sistema educatiu com la manera d’organitzar l’educació en els seus diferents nivells. El nostre sistema educatiu es fonamenta en el respecte dels drets i llibertats fonamentals i en la igualtat d’oportunitats. Una de les seves finalitats és el ple desenvolupament de la personalitat i de les capacitats dels alumnes.

Però la realitat és ben bé una altra. Actualment el nostre sistema educatiu està estrictament classificat (per nivells), ordenat (per classes socials), jerarquitzat (alumnes-professor/a), organitzat (per matèries), calculat (per notes) i tot dins d’un horari molt marcat. Rarament trobem a les aules alumnes que sentin que s’estiguin plenament desenvolupant les seves capacitats, sinó que constantment ens trobem amb nens/es i joves frustrats al no poder adaptar-se al que se li és demanat.

Hem de donar per vàlid aquest sistema educatiu? Hi ha altres mètodes d’ensenyar? I d’aprendre? Realment es necessita un mètode? Si? No? Per què? I què cal ensenyar? I que no cal? I qui ho ha de decidir? Perquè després de tot, què ens ensenyen? Ens ensenyen a pensar? Necessitem un sistema educatiu més crític?

Nosaltres tenim moltes preguntes i vosaltres segur que en tindreu més i totes les podrem debatre el pròxim dimecres 27 de març a partir de les 18:30 hores fins a les 21 hores al Centre Social Ocupat La Gordíssima, que es troba al carrer Pons i Gallarza, 10. – Metro L1 (Sant Andreu) –

Vine 1, 5, 10, 50…minuts que vulguis per a què poguem escoltar els teus coneixements, experiències, saber quins són els dubtes que tenim, compartir preguntes, compartir respostes, compartir un moment dient les coses més GORDES que tinguem al cap!

–          Documents/vídeos per ajudar al debat:

http://www.educacionprohibida.com/

CARTELL GORDI EDUCACIO

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s