Aviam qui la diu més GORDA… sobre els ROLS DE GÈNERE!

Debat sobre els rols de gènere (24/04/2013)

ELS HOMES NO PLOREN

Els rols determinen les nostres accions i estableixen unes expectatives del que ha de fer o de com ha de comportar-se una persona segons el seu gènere, és a dir, segons sigui home o dona.

Tot i que sovint no en som plenament conscients, som educats a partir del nostre sexe. El nostre sexe, determinat en primera instància única i exclusivament pels nostres genitals. I un cop classificats, ordenats, dividits els nostres cossos (nen/nena), ens educaran a partir d’aquesta divisió.

Així doncs, els nostres cossos es veuen sotmesos a encaixar en el que la resta de la societat entén com a <<home>> o com a <<dona>>. Tenir genitals femenins o tenir genitals masculins no és suficient. Has de reafirmar-te. Si porto faldilla, els cabells llargs, m’agraden les pel·lícules d’amor, ensenyo molt l’escot, porto roba cenyida i ploro molt, sóc una dona. En canvi, si porto roba ampla, els cabells curts, m’agraden les pel·lícules d’acció, no ploro gens i mantinc la postura ferme, sóc un home.

En aquesta sessió de l’Aviam qui la diu més Gorda aprofundirem dins d’un tema molt poc tractat per la nostra societat, una eina més per perpetuar el capitalisme, per escalaixar i seleccionar a les persones, el seu desenvolupament i estigmatitzar-les de per vida: els rols de gènere i els estereotips.

Entre tots i totes tenim moltes preguntes, debats i fins hi tot respostes, per això et convidem a participar d’aquesta taula rodona  el pròxim dimecres 24 d’Abril a partir de les 18:30 hores fins a les 21 hores al Centre Social Ocupat La Gordíssima, que es troba al carrer Pons i Gallarza, 10. – Metro L1 (Sant Andreu) –

Ja ho saps, vine 1, 5, 10, 50…els minuts que vulguis per a què poguem escoltar els teus coneixements, experiències, saber quins són els dubtes que tenim, compartir preguntes, compartir respostes, compartir un moment dient les coses més GORDES que tinguem al cap!

–   Material de suport:

Diccionari de les  companyes d’Arran Fort Pienc en el seu bloc, Bruixes d’Avui 

Article de Jordi Morales titulat Control sexual és control de classe

Curtmetratje “1977″ de Peque Varela: www.youtube.com/watch?v=MV4GyYp4Ku4

Assaig de Monique Wittig –  La mente hetero

Pel·licules recomanades: Billy Elliot (2000) i Million Dollar Baby (2004)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s